Pannestekt laks på toast med asparges, pesto og syltet sjalottløk

Laks med pesto er kjempegodt. Ekstra godt blir det hvis du lager pestoen selv.

20-40 min
Middels
Pannestekt laks på toast med asparges, pesto og syltet sjalottløk

Slik gjør du

  1. Pannestekt laks på toast

    1. 1
      Tørk av fisken og gni den inn med en klype salt og pepper.
    2. 2
      Bøy aspargesene til de brekker for å fjerne den mest trevlete delen av stilken. Del dem i to på langs.
    3. 3
      Varm opp oljen i en stekepanne på middels til høy varme. Gi hvitløken et slag med neven mot siden av knivbladet, fjern skallet og legg feddet i pannen.
    4. 4
      Stek fisken i et par minutter på hver side og la den hvile. Stek aspargesen til den har fått litt farge mens du rister brødet.
    5. 5
      Smør brødet med pesto, legg på laksen og topp med asparges, syltet sjalottløk og litt ekstra basilikum.
  2. Hurtigsyltet sjalottløk

    1. 1
      Kok opp eddik, sukker og vann i en liten kjele og rør om til sukkeret har smeltet. Skjær løkene i tynne båter og legg dem i et glass. Hell over laken og la løken hvile i 30 minutter før servering.
  3. Pesto

    1. 1
      Legg pinjekjernene i en foodprosessor sammen med basilikum (spar noen blader til servering) og finrevet hvitløk.
    2. 2
      Tilsett litt olje og kjør det sammen til du har en jevn puré.
    3. 3
      Riv i osten og pulsér det sammen med resten av oljen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og sett pestoen til side.