Skinnstekt laks med blomkål, eple og karri- og honningmarinade

Skinnstekt laks med blomkål, eple og karri- og honningmarinade

Smakfull laks med deilig tilbehør

20-40 min
Middels

Slik gjør du

Laks

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skjær blomkålen i store buketter. Legg blomkålbukettene i en ovnsfast form, drypp over litt olivenolje og strø på salt og pepper. Sett formen i ovnen i ca. 10 minutter. Halver eplene og ta ut kjernehuset. Del i fire, store båter.
  2. Lukk opp ovnen og fordel eplene i formen sammen med blomkålen. Rør hurtig rundt. Lukk ovnen og stek ytterligere 7 minutter.
  3. Stek laksen med skinnsiden ned i litt olje, i ca. 4-5 minutter. Snu den og stek i ca. 5 minutter til.

Vinaigrettedressing

  1. Bland alle ingrediensene til vinaigrette-dressingen.
  2. Ta ut blomkålen, legg laksen over og drypp over karri-vinaigretten.