-
Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos potetene til en jevn puré, gjerne med en potetpresse. Tilsett egg og salt, og bland godt sammen. Sikt inn mel litt etter litt mens du blander, til deigen blir fast og smidig.
-
Del deigen i fem biter og rull hver bit til en pølse, ca. tommeltykk. Skjær pølsene i ca. 3 cm store biter og form dem til små kuler. Kok opp en stor kjele med saltet vann og sett den til side mens du lager tilbehøret.
-
Kok gnocchien i omganger slik at de ikke kleber seg sammen. Når gnocchien flyter opp til overflaten, er de ferdige. Ta dem forsiktig opp med en hullsleiv og legg dem til side.
-
Varm en stor stekepanne med litt olje. Hakk hvitløken og del aubergine og rødløk i grove biter. Finhakk rosmarinen og ha alt i pannen. La det surre i noen minutter til løken blir myk.
-
Tilsett hele cherrytomater og la dem steke sammen med løk og aubergine til de blir myke. Hell over balsamicoeddik og smak til med salt og pepper.
-
Bland gnocchien forsiktig inn i grønnsakene eller server den ved siden av. Strø over revet grana padano før servering.