Pasta med grønnkålpesto og dill

En sprek pastamiddag med nye smakskombinasjoner.

Ingredienser

Pasta

  • 4 porsjoner spaghetti, ca 300 gram

Pesto

  • 1 pose grønnkål
  • 1 dl Solsikkekjerner
  • 2 fedd Hvitløk
  • 0,5 dl Olivenolje
  • 1 dl Revet Jarlsberg-ost
  • Nykvernet svart pepper

Salat

  • 1 potte dill
  • 1 stk Rødløk
  • 1 pose Grønnkål mix
  • Noen sitrondråper

Slik gjør du

  1. Kok opp rikelig med lettsaltet vann.
  2. Kjør grønnkål, solsikkekjerner, hvitløkfedd, olivenolje og ost med en stavmikser til du får en grov pesto. Smak eventuelt til med litt nykvernet svart pepper.
  3. Plukk dill fra stilkene og finhakk rødløken. Legg dill, rødløk og den siste posen med grønnkål i en bolle. Skvis over noen dråper sitron og smak til med salt og pepper.
  4. Kok spagettien til den er al dente. Hell av pastavannet og rør inn pestoen. Anrett pastaen i en serveringsbolle og topp med salaten.