Pasta med kjøttsaus

Det skal så utrolig lite til for å få denne så kjære middagsretten til å bli en skikkelig smaksbombe - proppfull av gode og sunne ingredienser.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 400 g karbonadedeig
  • 2 ss olje
  • 1 stk gul løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 5 dl blandede grønnsaker blandede grønn- saker, bruk noe av det du har hjemme som gulrøtter, squash, broccoli, sopp eller fennikel
  • 2 pk hakkede tomater
  • 1 ss tørket oregano
  • 2 ts paprikapulver
  • sort pepper
  • salt
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 dl vann
  • 1 terning kjøttbuljong
  • 4 psj fullkornspasta
  • 1 klype frisk timian til servering

Slik gjør du

  1. Bruk en stor gryte eller en dyp stekepanne. Hell olje i pannen og varm godt opp. Stek karbonadedeigen i to omganger for best resultat. Bruk en gaffel eller stekespade for å dele den opp. Tilsett grovhakket løk og finhakket hvitløk i karbonadedeigen. La det surre til løken er myk.
  2. Tilsett grønnsaker skåret i biter. Ha i to pakker hakkede tomater, krydder, tomatpuré, buljong og vann. Rør godt og la det småkoke i ca. 15-20 minutter under omrøring.
  3. Kok opp pasta i henhold til anvisningen på pakken mens sausen koker. Bruk gjerne fullkornspasta. Strø over frisk timian rett før servering.