Ingredienser
Asiatisk "bolognese" med kyllingkjøttdeig
-
400
g
Kyllingkjøttdeig
-
2
stk
Gulrøtter
-
0,5
stk
Purre
-
2
fedd
Hvitløk
-
0,5
stk
Rød chili
-
2
ss
Olje
-
1
stk
Rød paprika
-
2
ts
Karri, malt
-
1
ts
Kanel
-
0,5
ts
Kardemomme
-
2
ss
Olje
-
1
boks
Lett kokosmelk
-
1
dl
Vann
-
1
terning
Hønsebuljong
-
4
porsjoner
Ris
-
1
stk
Lime
-
1
neve
Koriander
Slik gjør du
-
Skjær gulrot i små terninger og purre i skiver. Finhakk hvitløk og chili. Stek alt på høy varme i en stor gryte med litt olje til det blir mykt og har fått farge. Skjær paprika i strimler og ha dem i sammen med krydderet. Rør godt og ta gryten av varmen.
-
Varm en stekepanne med olje. Stek kyllingkjøttdeigen på middels varme til kjøttet er gjennomstekt. Ha kjøttet over i gryten med grønnsakene. Tilsett kokosmelk og vann. La det koke opp, ha i smuldret buljong. Småkok i ca 10-15 min. I mellomtiden tilbereder du ris etter anvisning på pakken. Ha til slutt i saften av en lime og rør om.
-
Server ”asiatisk bolognese” i dype skåler med ris. Dryss over litt fersk koriander ved servering.