Pasta carbonara med kjøttboller

Denne middagen er mettende, billig og tar deg under 20 minutter å lage.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 400 g kjøttboller etter eget ønske
  • 4 porsj. fullkornsspaghetti
  • 10 g smør
  • 1 pose grønne erter, frosne
  • 3 stk eggeplommer
  • 2 dl revet Grana padano
  • 0,5 ss dijonsennep
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • revet Grana Padano til servering (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Kok pasta og gjennomvarm kjøttboller etter anvisning på pakkene, dette kan gjøres samtidig for at det skal være effektivt. Ha i ertene sammen med pastaen siste to minuttene.
  2. Pisk sammen eggeplommer, ost, sennep og olje. Smak til med salt og pepper.
  3. Ha den nykokte pastaen over i bollen med eggeblandingen, pass på at det ikke er for varmt og at du rører konstant, ellers kan sausen klumpe eller skille seg noe.
  4. Tilsett kjøttboller og erter sammen med pastaen og bland alt godt sammen. Server med litt revet ost.