Hjemmelaget pasta carbonara

Her finner du en kjapp og enkel pasta carbonara-oppskrift som tar 10 minutter.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 150 g Bacon, i skiver eller hel bit
  • 1 fedd Hvitløk
  • Fersk kvernet sort pepper
  • 2 pk Fersk spagetti
  • 2 stk Egg
  • 20 g Grana Padano, pluss ekstra til servering

Slik gjør du

  1. Del baconet i små skiver, eller biter dersom du har en hel bit. Stek det sprøtt i en stekepanne med et knust hvitløksfedd og godt med ferskt kvernet pepper. Fjern feddet når baconet er ferdigstekt.
  2. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
  3. Hell et par spiseskjeer av pastavannet over i pannen med baconet før du heller av resten. Pannen skal nå stå på lav temperatur.
  4. Rør sammen egg og 20 gram Grana Padano i en skål. Bland pastaen med baconet, trekk pannen til side og ha i eggeblandingen. Rør raskt sammen og server toppet med litt revet Grana Padano.