Kremet pasta med sopp

Sopp gir en nydelig smak til de fleste retter, og kremet pasta er ikke noe unntak. Bare prøv denne raske og gode retten.

Ingredienser

  • 500 g Barilla Spaghetti
  • 600 g sjampinjong
  • 1 ss olje
  • 1 ss flytende margarin
  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 2 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 2 stilker timian
  • 3 dl lett matfløte
  • 5 dl parmesan, revet + ekstra til servering
  • 1 bunt finhakket kruspersille

Slik gjør du

  1. Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram per liter vann) når vannet koker. Kok pastaen etter anvisning på pakken til den blir «al dente». Skyll pastaen og la vannet renne av.
  2. Mens pastaen koker kan du forberede soppen. Skjær soppen i skiver og ha den over i en stor stekepanne med litt olje. Stek i et par minutter. Unngå å røre det første minuttet, rist heller litt på pannen. Tilsett 1 ss flytende margarin, sjalottløk, hvitløk og timian. La det frese litt til under omrøring. Tilsett lett matfløte og kok til det tykner noe. Rør inn osten og smak til med salt og pepper.
  3. Hell av vannet på pastaen, men ta vare på 1 dl av pastavannet, og bland soppsausen sammen med pastaen og finhakket kruspersille. Spe eventuelt med litt av kokevannet for en ekstra saftig saus.
  4. Kremet pasta med sopp smaker godt med et dryss ekstra parmesan ved servering.