Kjøttfri lasagne med pesto
Dette er en kjøttfri rett med mye smak.
20-40 min
MiddelsTips!
Har du grønnsaker i kjøleskapet som er på vei til å bli slappe er dette en god anledning til å bruke de opp. Litt avhengig av grønnsaken må du kanskje tilberede de først, men bland de gjerne inn i lasagnen så blir den både sunnere og mer mettende.
Slik gjør du
- 1Lag lasagnen som anvist på pakken. Pass på å hold igjen noe væske siden det ikke er kjøtt i lasagnen, start med kun halvparten og føl deg frem til en litt tjukk konsistens. Legg platene og sausen som anvist i en form.
- 2Hell halvparten av oljen i en foodprosessor eller bruk en stavmikser. Legg i ristede pinjekjerner, basilikumsblader (spar noen til salaten) og grovhakket hvitløk. Kjør det sammen til det er fint hakket. Pulsér det sammen til bladene er finhakket, men ikke mer enn nødvendig til du får ønsket konsistens på pestoen. Smak til med salt og pepper.
- 3Smør den i et jevnt lag utover lasagnen og topp med resten av osten. Sett i ovnen etter anvisning på pakken.
- 4Del tomatene i grove biter, skjær løken i fine båter og legg dem i en bolle sammen med noen basilikumsblader. Bland to spiseskjeer olivenolje og eplesidereddik. Smak til med salt og pepper, vend dressingen i salaten og server sammen med lasagnen når den er klar.
- 1