-
Rist pinjekjernene på middels varme i en tørr stekepanne til de er gylne og avkjøl.
-
Hell halvparten av oljen i en liten foodprosessor og legg i pinjekjernene og grovhakket hvitløk. Kjør det sammen til det er fint hakket. Spar noen basilikumblader til salaten og legg resten i foodprosessoren.
-
Pulsér det sammen til bladene er finhakket – ikke hakk mer enn nødvendig. Skrap ned fra sidene underveis.
-
Riv osten fint. Legg halvparten til side og legg resten i foodprosessoren. Kjør det raskt sammen. Bruk slikkepotten og rør til slutt inn sitronsaften og nok olje til du har en ønsket konsistens på pestoen. Smak den til med salt og pepper, smør den i et jevnt lag utover lasagnen og topp med resten av osten.
-
Stek lasagnen. Del tomatene i grove biter, skjær løken i fine båter og legg dem i en bolle.
-
Rør sammen de sparte basilikumbladene, grovhakket, 2 ss olivenolje og eplesidereddik. Smak til med salt og pepper, vend dressingen i salaten og server sammen med lasagnen.