Pasta med kjøttboller og pesto

Pasta med kjøttboller er klassikeren som aldri slår feil.

20-40 min
Middels
Pasta med kjøttboller og pesto
Tips!

Pesto er en fantastisk måte å bruke opp urter på. Har du ikke nok kan du spe på med rå brokkoli!

Slik gjør du

  1. Pasta med kjøttboller

    1. 1
      Finhakk urtene og legg dem i en blandebolle. Legg i karbonadedeigen, 1⁄2 ts salt og nykvernet pepper. Kna det godt sammen med fingrene.
    2. 2
      Varm opp 1 ss olivenolje i en stekepanne på middels til høy varme, rull sammen en liten kjøttbolle med hendene (bruk ca. 1 ss deig) og stek en testbolle. Juster ev. salt og pepper og rull ut resten.
      
Legg dem på et bakepapir på benken. Stek i puljer.
    3. 3
      Kok pastaen etter anvisning på pakken.
    4. 4
      Bland urter, hvitløk, frø, olje og grana padano i en foodprosessor. Kjør sammen til du har en jevn pesto og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
    5. 5
      Vend pestoen inn i pastaen og topp med kjøttboller og litt ekstra revet ost til servering.