Pasta med kjøttboller og pesto
Pasta med kjøttboller er klassikeren som aldri slår feil.
Slik gjør du
-
Finhakk urtene og legg dem i en blandebolle. Legg i karbonadedeigen, 1⁄2 ts salt og nykvernet pepper. Kna det godt sammen med fingrene.
-
Varm opp 1 ss olivenolje i en stekepanne på middels til høy varme, rull sammen en liten kjøttbolle med hendene (bruk ca. 1 ss deig) og stek en testbolle. Juster ev. salt og pepper og rull ut resten. Legg dem på et bakepapir på benken. Stek i puljer.
-
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
-
Bland urter, hvitløk, frø, olje og grana padano i en foodprosessor. Kjør sammen til du har en jevn pesto og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
-
Vend pestoen inn i pastaen og topp med kjøttboller og litt ekstra revet ost til servering.