Pasta med kjøttboller og pesto

Pasta med kjøttboller er klassikeren som aldri slår feil.

Ingredienser

Pasta med kjøttboller

  • 400 g Karbonadedeig
  • 1 neve Dill
  • 1 neve Basilikum
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 2 ss Olivenolje
  • 300 g Pasta

Pesto

  • 4 dl Urter (basilikum, ruccula, bladpersille)
  • 1 fedd Hvitløk
  • 0,5 dl Ristede frø/nøtter (pinjekjerner, valnøtter, mandler)
  • 1,5 dl Olivenolje
  • 1 dl Finrevet grana padano + ekstra til servering
  • 1 stk Sitron

Slik gjør du

  1. Finhakk urtene og legg dem i en blandebolle. Legg i karbonadedeigen, 1⁄2 ts salt og nykvernet pepper. Kna det godt sammen med fingrene.
  2. Varm opp 1 ss olivenolje i en stekepanne på middels til høy varme, rull sammen en liten kjøttbolle med hendene (bruk ca. 1 ss deig) og stek en testbolle. Juster ev. salt og pepper og rull ut resten. 
Legg dem på et bakepapir på benken. Stek i puljer.
  3. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
  4. Bland urter, hvitløk, frø, olje og grana padano i en foodprosessor. Kjør sammen til du har en jevn pesto og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  5. Vend pestoen inn i pastaen og topp med kjøttboller og litt ekstra revet ost til servering.