Pasta med kyllingfilet, spinatpesto og revet blomkål

Prøv denne visuelt lekre og grønne, kjempegode pastaretten.

Ingredienser

Spinatpesto

  • 1 pose Spinat á 200 gram
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 pose Ristede pinjekjerner
  • 1 dl Olivenolje + ekstra til servering
  • 175 gram Grana Padano
  • Salt
  • Saften av 1/2 sitron

Kyllingfilet

  • 600 gram Kyllingfilet
  • Olje til steking
  • Salt og pepper

Blomkål og pasta

  • 1 stk Blomkål
  • 2 pk Fersk pasta
  • 0,5 pose Ruccola
  • Olivenolje til servering

Slik gjør du

  1. Kjør sammen spinat, grovhakket hvitløk, pinjekjerner, olje og revet Grana Padano med en stavmikser. Smak til med salt. Ha i sitronsaften rett før servering, så holder den fine grønnfargen seg.
  2. Varm en stekepanne og ha i litt olje.
  3. Krydre kyllingen med en klype salt og pepper og stek den i ca. 3 minutter på hver side, slik at den får stekeskorpe. Etterstek 10-14 minutter på lav varme. Steketid avhenger av størrelsen på fileten, bruker du steketermometer er den ferdig når den er 65 grader. La den så hvile før servering.
  4. Riv blomkålen på et rivjern og kok pastaen etter anvisningen på pakken. Ha så pastaen over i en panne (eller bruk kjelen du kokte pastaen i) og vend inn blomkål og pesto.
  5. Varm det forsiktig opp og server toppet med kyllingen skåret i skiver, litt ruccula og noen dråper olivenolje.