Pasta med ovnsbakt brokkoli, chèvre og chilihonning

Denne pastaretten serveres med en smakfull ovnsbakt brokkoli, chèvre og chilihonning

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 stk hel hvitløk
  • 1 stk stor brokkoli
  • 3 ss olivenolje pluss ekstra til servering
  • 200 g chèvre
  • nykvernet pepper
  • penne pasta
  • salt

Chilihonning

  • 2 ss honning
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ts finhakket chili
  • 1 stk lime (saften)

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Del hvitløken i to på tvers, behold skallet på. Skjær brokkolien i små buketter og del stilken i grove biter.
  2. Legg hvitløken og brokkolien på et stekebrett. Hell over olivenolje og strø på et par klyper salt. Vend det sammen og fordel jevnt utover brettet. Stek i ovnen i ca. 30 minutter til brokkolien har brunede kanter og hvitløken er gyllen og myk.
  3. Bland sammen ingrediensene til chilihonningen i en liten skål. Sett til side til servering.
  4. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Hell av vannet og ha pastaen tilbake i kjelen.
  5. Klem de myke hvitløksfeddene ut av skallet og tilsett i pastaen. Tilsett chèvre i biter og den ovnsstekte brokkolien. Vend alt sammen og fordel på tallerkener. Hell over chilihonning, litt ekstra olivenolje, salt og nykvernet pepper før servering.