Pasta med rosenkål og kremet appelsinsaus

En litt annerledes pastarett som er både enkel, billig og kjøttfri!

Ingredienser

Pasta med rosenkål

  • 50 g Pinjekjerner
  • 0,5 stk Gul løk
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 ts Olivenolje
  • 300 g Rosenkål
  • 0,5 pk Grønnkål
  • 1 stk Appelsin, skallet
  • 0,25 ts Salt
  • 0,25 ts Nykvernet pepper
  • 500 g Tagliatelle
  • 4 ss Revet grana padano
  • 1 neve Finhakket persille

Appelsinsaus

  • 4 ss Creme fraiche
  • 1 stk Appelsin, saften
  • 1 ts Grov sennep
  • 1 ts Honning
  • 0,25 ts Salt
  • 0,25 ts Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Rist pinjekjernene gylne i en tørr stekepanne i 5 minutter på lav varme. Legg dem til side.
  2. Finhakk løk og hvitløk og stek dem i en panne med olivenolje i ca. 5 minutter på middels varme til de er blitt fine og blanke.
  3. Rens rosenkålen, del dem i to og stek dem i pannen med snittflaten ned til de har fått litt farge. Tilsett 1 dl vann og skru ned varmen. Stek videre til rosenkålen er mør, og bland inn grovhakket grønnkål. La det steke videre i et par minutter. Bland inn revet appelsinskall og smak til med salt og pepper.
  4. Pisk sammen alle ingrediensene til appelsinsausen og vend den inn i rosenkålblandingen.
  5. Kok opp pastaen etter anvisning på pakken og bland den med sausen. Dryss over pinjekjerner, Grana Padano og finhakket persille.