-
Forvarm ovnen til 200 grader, over og undervarme.
-
Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram per liter vann) når vannet koker. Kok pastaen etter anvisning på pakken til den blir «al dente». Skyll pastaen og la vannet renne av.
-
Kutt sjampinjong i skiver, ha den i en tykkbunnet stekepanne på middels sterk varme, og stek den nesten ferdig. Tilsett spinat de to siste minuttene og stek videre til all væsken har fordampet. Legg over på kjøkkenpapir.
-
Varm opp en stekepanne på nytt med olje. Fres hvitløk og sitronskall på middels varme og tilsett lett matfløte, kvernet pepper og smør. Gi sausen et lite oppkok under omrøring. Senk deretter varmen og la den surre på lav varme. Tilsett, spinat, sjampinjong, parmesan og finhakket persille. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
-
Vend inn pastaen i sausen og ha over i en ildfast form. Dryss over revet ost og nykvernet pepper.
-
Stek pastagratengen på midterste rille i ovnen, ca. 20 minutter.