Spaghetti med rosenkål og basilikum- og mandelpesto

Denne oppskriften gir en litt annerledes, ikke minst smaksrik, vri på pastamiddagen.

20 min
Middels
Spaghetti med rosenkål og basilikum- og mandelpesto
Tips!

Her kan du bruke det du har for hånden. Basilikum kan erstattes med ruccula eller persille og mandler med valnøtter, pinje-, gresskar- eller solsikkekjerner. Det viktigste er at du har elementer av grønt og nøtter/kjerner.

Slik gjør du

    1. 1
      Kok spaghetti etter anvisning på pakken. Spar ca. 2 desiliter av pastavannet til sausen.
    2. 2
      Skjær den groveste stilken av rosenkålen og fjern de ytterste bladene. Finhakk resten og legg til side.
    3. 3
      Lag deretter pestoen mens spaghettien koker. Grovhakk hvitløken, rist mandlene sprø i en tørr stekepanne og riv Grana Padano. Legg dem i en foodprosessor sammen med basilikumbladene og kjør til du har en jevn masse. Hell i oljen i en tynn stråle til du har ønsket konsistens på pestoen. Smak til med salt og pepper.
    4. 4
      Bland pestoen inn i spaghettien. Hell deretter i 1⁄en halv desiliter av pastavannet og vend sausen godt inn. Repeter til du har en kremet og tykk konsistens.
    5. 5
      Server med ferskpresset sitron og litt ekstra revet Grana Padano.