Spaghetti med rosenkål og basilikum- og mandelpesto
Denne oppskriften gir en litt annerledes, ikke minst smaksrik, vri på pastamiddagen.
20 min
MiddelsTips!
Her kan du bruke det du har for hånden. Basilikum kan erstattes med ruccula eller persille og mandler med valnøtter, pinje-, gresskar- eller solsikkekjerner. Det viktigste er at du har elementer av grønt og nøtter/kjerner.
Slik gjør du
- 1Kok spaghetti etter anvisning på pakken. Spar ca. 2 desiliter av pastavannet til sausen.
- 2Skjær den groveste stilken av rosenkålen og fjern de ytterste bladene. Finhakk resten og legg til side.
- 3Lag deretter pestoen mens spaghettien koker. Grovhakk hvitløken, rist mandlene sprø i en tørr stekepanne og riv Grana Padano. Legg dem i en foodprosessor sammen med basilikumbladene og kjør til du har en jevn masse. Hell i oljen i en tynn stråle til du har ønsket konsistens på pestoen. Smak til med salt og pepper.
- 4Bland pestoen inn i spaghettien. Hell deretter i 1⁄en halv desiliter av pastavannet og vend sausen godt inn. Repeter til du har en kremet og tykk konsistens.
- 5Server med ferskpresset sitron og litt ekstra revet Grana Padano.
- 1