Tagliatelle med italienske kjøttboller

En italiensk klassiker som passer hele familien.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 400 g italienske kjøttboller
  • 4 porsj. tagliatelle
  • 3 fedd hvitløk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 eske cherrytomater
  • 1 pk hakkede tomater
  • 0,5 stk sitron, revet skall og saft
  • 0,5 ts salt
  • kvernet pepper
  • 1 klype sukker
  • 1 neve fersk basilikum
  • 50 g parmesan

Slik gjør du

  1. Kok pasta og stek kjøttboller etter anvisning på pakkene.
  2. Skrell og knus hvitløk. Varm olivenolje i en kjele og ha i hvitløk og hele ferske cherrytomater. La det surre i gryten en liten stund. Hell på vann og hakkede tomater.
  3. Smak til med revet sitronskall, sitronsaft, salt, pepper og litt sukker.
  4. Legg kjøttbollene ned i tomatsausen og la det småkoke forsiktig i 15 minutter.
  5. Server med nykokt pasta, basilikum og revet parmesan.