Tagliatelle med pølser og pinjekjernesaus
Prøv en ny pastarett i dag!
20 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Vask sitronen, riv skallet fint og legg det til side.
- 2Rist pinjekjernene gylne i en tørr stekepanne på middels varme. Spar 1 ss pinjekjerner til servering og legg resten i en liten foodprosessor sammen med 3 ss olje, 1 ss sitronsaft og 1⁄2 ts salt og kjør det sammen til du har en jevn pasta. Tilsett eventuelt litt kaldt vann.
- 3Stek pølsene i 1 ss olje til de er gjennomvarme. Skjær dem i fine skiver på skrått.
- 4Fjern de trevlete endene på aspargesene og del dem i to på langs.
- 5Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Det siste minuttet av koketiden tilsetter du ertene. Spar på litt av kokevannet. Stek finhakket hvitløk og asparges i pannen med 2 ss olje på middels varme til aspargesene har fått en irrgrønn farge og har myknet litt.
- 6Vend sammen pinjekjernepasta, tagliatelle, pølseskiver, erter, finhakket persille, sitronskall og saften av resten av sitronen. Er blandingen for tørr tilsetter du litt pastavann. Smak til med salt og pepper og topp med asparges og pinjekjerner før servering.
- 1