Pinnekjøtt med BBQ-saus, hasselbackpoteter og rødkålslaw
Prøv en ny vri på pinnekjøttet.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Pinnekjøtt
- Vann ut pinnekjøttet hvis du ikke har kjøpt ferdigutvannet pinnekjøtt. Se på pakken hvor lenge det skal vannes ut, men som regel tar det et døgn. Skift ut vannet halvveis i utvanningstiden.
- Legg en rist eller bjørkepinner lagvis i bunnen av kjelen. Fjern barken på pinnene dersom du har skåret dem selv. Fyll deretter på med vann opp til pinnene eller risten.
- Damp pinnekjøttet på svak varme under lokk i 2,5 til 3 timer. Når kjøttet løsner fra beina, er pinnekjøttet klart til å nytes.
BBQ-saus
- Lag BBQ-saus ved å løse sukkeret opp i den varme kaffen. Tilsett ketchup og smak til med Tabasco. Tilsett krydderne og la den stå i minst 10 min. før du pensler den over det avkjølte pinnekjøttet. Legg kjøttet på en bakepapirkledd stekeplate og grill det i ovnen på maks varme til det er gyllent, ca. 5 min.
Hasselbackpoteter
- Forvarm ovnen til 210 grader. Skrell og skjær jevne snitt i potetene så de er skivet, men henger sammen helt nederst. Legg gjerne en tynn sleiv eller pinne bak potetene når de skjæres, da er det lettere å ikke skjære igjennom poteten.
- Legg potetene i en ildfast form, pensle dem med olje og strø over salt og pepper. Legg en smørklatt på hver potet og stek dem i ovnen i ca. 45 min., eller til potetene er møre og har fått en gyllen overflate. Dryss over finhakkede timianblader.
Rødkålslaw
- Riv gulroten og rødkålen med et rivjern. Skjær eplene i tynne staver. Rens og skjær vårløken i tynne skiver.
- Bland sennep, majones, Drømmelett og sitronsaft i en salatbolle. Smak til med salt og pepper. Vend inn kålen, eplene og vårløken. Finhakk persillen og strø over.
- Server pinnekjøttet med lune poteter, rødkålslaw og litt ekstra bbq-saus. Dryss granateplekjerner over kjøttet.