4 oster-pizza med ruccula og urtedressing
Prøv en fantastisk pizza med masse ost, men helt uten kjøtt.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Pizza
- Gjør klar grillen. Du kan enten grille pizza rett på risten eller på en pizzastein, ev. en støpejernpanne. Legg på steinen når du begynner å varme opp grillen, så forhindrer du at den sprekker. Grillen skal være 230 til 250 grader, med middels høy varme på sidene og lav varme i midten. Grill pizzaen under lokk.
- Gjør klar ferdigbunn eller lag din egen: Bland sammen gjær og lunkent vann. Ha i mel, salt og olivenolje. Bland og kna deigen godt til en fast og fin konsistens. Sett den til heving et lunt sted i ca. 30 min. Bruk litt mel på fingrene og strekk bunnene forsiktig ut til tynne, fine emner.
- Rør sammen crème fraÎche, finrevet hvitløk og en klype salt og pepper i en skål. Smør pizzasausen utover deigen og strø på osten.
- Finhakk persillen, hvitløken og chilien til urtesausen og bland det sammen med resten av ingrediensene til sausen i en annen skål. Sett til side.
- Grill pizzaen under lokk til osten har smeltet og bunnen er gyllen og sprø. Fjern den fra varmen, topp med ruccula og urtesaus og server straks.