Grove pizzasnurrer

Pizzasnurrer kan varieres i det uendelige. Prøv fyll av vårløk, spekeskinke, frisk basilikum, Cottage Cheese, Grana Padano og soltørkede tomater.

Ingredienser

Pizzadeig

  • 6 dl sammalt hvetemel finmalt
  • 6 dl hvetemel
  • 1 pk tørrgjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 6 dl vann

Kokt skinke, ost og tomater

  • 300 g kokt skinke
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss tomatpure
  • 1 pk hakkede tomater
  • 1 stk gulrot
  • 500 g gulost
  • 0,5 ts oregano
  • Salt
  • Pepper

Spekeskinke og brokkolipesto

  • 8 skiver spekeskinke
  • 250 g brokkoli
  • 1 dl hasselnøtter
  • 1 dl revet Grana Padano
  • 2 dl olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • Salt og tabasco

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre, varm vannet til ca 40 grader. Bland vann og olje inn i det tørre. Kna sammen til en glatt deig. Sett den lunt og tildekket, og la den heve til dobbel størrelse, ca 40 minutt.
  2. Finhakk hvitløk og la den surre lett i litt olje i en gryte. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, finrevet gulrot og tørkede urter. La det putre i 10-15 minutt. Smak til med salt og pepper.
  3. Kjevle ut deigen til et rektangel. Smør på tomatsaus. Fordel biter av kokt skinke og revet ost over.
  4. Rull deigen sammen til en pølse. Skjær i passende stykker (ca 1,5 cm tykke) og legg på bakepapir på en bakeplate.
  5. Trykk pizzasnurrene litt flate og ha på litt mer revet ost. La dem heve i 15-20 minutter. Stekes på 225 grader midt i ovnen i ca 15 minutter.
  6. Fjern bladene på brokkolien og del den i biter. Kjør brokkoli, nøtter, olje, Grana Padano og hvitløk til en tykk pesto med stavmikser eller foodprocessor. Smak til med salt og noen dråper tabasco.
  7. Kjevle ut deigen til et rektangel. Smør på pestoen og dekk deigen med skiver av skinke.
  8. Rull deigen sammen til en pølse. Skjær i passende stykker (ca 1,5 cm tykke) og legg på bakepapir på en bakeplate.
  9. Trykk pizzasnurrene litt flate og ha på litt mer revet ost. La dem heve i 15-20 minutter. Stekes på 225 grader midt i ovnen i ca 15 minutter.