Hvit pizza med røkelaks og rømme

Her får du en pizza litt utenom det vanlige. Prøv pizza med hvit saus og røkelaks,

Ingredienser

Hvit pizza med røkelaks og rømme

  • 4 stk Pizzabunner Prime Rund Quelli Della
  • 2 stk Sjalottløk
  • Ca. 2 ss Olivenolje
  • Salt
  • 0,5 stk Sitron
  • 8 ss Mascarpone
  • 250 g Revet Jarlsberg
  • 8 ss Rømme
  • 200 g Røkelaks i skiver
  • 1 neve Frisk dill
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Gjør klar grillen. Du kan enten grille pizza rett på risten eller på en pizzastein, ev. en støpejernpanne. Legg på steinen når du begynner å varme opp grillen, så forhindrer du at den sprekker. Grillen skal være 230 til 250 grader, med middels høy varme på sidene og lav varme i midten. Grill pizzaen under lokk.
  2. Mens du venter, skreller og skjærer du løken i tynne skiver og freser den i olje over middels høy varme i en stekepanne. Tilsett en klype salt og saften av sitronen og fjern fra varmen.
  3. Smør mascarpone og løkblanding utover bunnene. Strø på Jarlsberg og grill pizzaen under lokk til osten har smeltet og bunnen er sprø og gyllen. Fjern den fra grillen.
  4. Legg på klatter med rømme, dander røkelaksen pent på og topp med hakket dill og nykvernet pepper.