Ingredienser
-
1
stk
fersk surdeig til pizza, Eldorado
-
2
stk
sjalottløk
-
3
ss
olivenolje
-
0,5
stk
sitron
-
4
ss
mascarpone
-
150
g
Jarlsberg revet
-
250
g
røkelaks
-
1,5
dl
rømme
-
1
po
dill til servering
-
salt og sort pepper
Slik gjør du
-
Varm ovnen til 250-270 grader. Sett inn en stekeplate i ovnen.
-
Skrell og skjær løken i tynne skiver. Fres løken med olivenolje i en stekepanne til den er myk. Press over sitronsaft og smak til med salt.
-
Kjevle ut pizzadeigen og brett opp en tykk kant rundt hele. Legg deigen på et bakepapir. Fordel mascarpone og Jarlsberg utover deigen og avslutt med løken. Ta den varme stekeplaten ut av ovnen og legg pizzaen forsiktig over på denne. Stek i ca. 12-15 minutter (benyttes fersk surdeig, se steketid på pakning). Deigen skal gjerne ha en litt ”brent skorpe”.
-
Ta ut pizzaen av ovnen og smør på rømme. Legg på røkelaks og topp med hakket dill og sort pepper.