Pizza med røkelaks og rømme

Røkelaks på pizza er kanskje uvanlig, men veldig godt!

Ingredienser

  • 1 stk Ferdig pizzabunn
  • 2 stk sjalottløk
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 stk sitron
  • 4 ss mascarpone
  • 150 g Revet ost
  • 250 g røkelaks
  • 1,5 dl rømme
  • 1 po dill til servering
  • salt og sort pepper

Slik gjør du

  1. Varm ovnen til 250-270 grader. Sett inn en stekeplate i ovnen.
  2. Skrell og skjær løk i tynne skiver. Fres løken med olivenolje i en stekepanne til den er myk. Press over sitronsaft og smak til med salt.
  3. Kjevle ut pizzadeigen og brett opp en tykk kant rundt hele. Bruker du en halvstekt lar du den være som den er. Legg bunnen på et bakepapir. Fordel mascarpone og ost utover deigen og avslutt med løken. Ta den varme stekeplaten ut av ovnen og legg pizzaen forsiktig over på denne. Stek i ca. 12-15 minutter eller etter anvisning på pakken. Deigen skal gjerne ha en litt skorpe som er godt stekt, på kanten til brent.
  4. Ta ut pizzaen av ovnen når den er klar og smør på rømme. Legg på røkelaks og topp med hakket dill og sort pepper.