Pizza med røkelaks og rømme
Røkelaks på pizza er kanskje uvanlig, men veldig godt!
20-40 min
MiddelsTips!
I denne oppskriften kan du bruke ferdig pizzabunn, eller du kan lage din egen. Alle løsninger og oppskrifter fungerer til toppingen.
Slik gjør du
- 1Varm ovnen til 250-270 grader. Sett inn en stekeplate i ovnen.
- 2Skrell og skjær løk i tynne skiver. Fres løken med olivenolje i en stekepanne til den er myk. Press over sitronsaft og smak til med salt.
- 3Kjevle ut pizzadeigen og brett opp en tykk kant rundt hele. Bruker du en halvstekt lar du den være som den er. Legg bunnen på et bakepapir. Fordel mascarpone og ost utover deigen og avslutt med løken. Ta den varme stekeplaten ut av ovnen og legg pizzaen forsiktig over på denne. Stek i ca. 12-15 minutter eller etter anvisning på pakken. Deigen skal gjerne ha en litt skorpe som er godt stekt, på kanten til brent.
- 4Ta ut pizzaen av ovnen når den er klar og smør på rømme. Legg på røkelaks og topp med hakket dill og sort pepper.
- 1