Pizza med søtpotet, chili og blåmuggost

Denne pizzaen kombinerer søtpotet, chili og blåmuggost for en spennende smaksopplevelse.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 0,5 pk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 3,5 dl hvetemel
  • 3,5 dl fullkornshvetemel
  • 1 pk hakkede tomater
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts sukker
  • 2 ss tomatpuré
  • 50 g revet mozarella
  • 1 stk søtpotet
  • 0,3 stk blomkål
  • 100 g blåmuggost
  • 0,5 ts chili finhakket
  • 100 g fersk mozarella
  • 150 g ruccola
  • 1 salt
  • 1 pepper
  • olivenolje

Slik gjør du

  1. Start med å sette ovnen på 230 grader.
  2. Rør ut gjæren i lunkent vann, tilsett olje, salt, hvetemel og fullkorn. Elt til en jevn deig. La den heve til den blir dobbelt så stor. Del deigen i fire emner og kjevle dem ut til ønsket størrelse.
  3. Hell tomatene i en bolle og bland inn olivenolje, sukker og tomatpuré. Blend med stavmikser. Bre tomatsausen utover pizzaene og dryss over revet mozzarella.
  4. Skjær søtpoteten og blomkålen i tynne skiver og legg dem på pizzaene. Legg over blåmuggosten, hakket chili og topp med fersk mozarella i skiver.
  5. Stek pizzaene i ca. 10 minutter. Dryss over ruccola.