Pizza med tomat, chili og kjøttboller
Det er ingen sak å lage god pizza selv. Prøv denne med kjøttboller!
Slik gjør du
-
Gjør klar grillen. Du kan enten grille pizza rett på risten eller på en pizzastein, ev. en støpejernpanne. Legg på steinen når du begynner å varme opp grillen, så forhindrer du at den sprekker. Grillen skal være 230 til 250 grader, med middels høy varme på sidene og lav varme i midten. Grill pizzaen under lokk.
-
Skjær chilien i skiver og stek kjøttbollene raskt i panna på høy varme, dersom du benytter deg av rå kjøttboller. Bruker du ferdigstekt, kan du legge disse rett på pizzaen uten forhåndssteking.
-
Rull ut pizzabunnen og brett kanten litt opp så du får mer skorpe på pizzaen om ønskelig. Smør pizzasausen utover, strø på ost, chili og kjøttboller og grill pizzaen under lokk til osten er smeltet og bunnen er sprø og gyllen i fargen.
-
Fjern den fra grillen og topp med masse frisk basilikum.
-
Finhakk løken og hvitløken og stek dem myke i litt olje over middels lav varme.
-
Rør inn tomatpuréen, stek blandingen i et par minutter og tilsett hakkede tomater, sukker og oregano.
-
Smak til med salt og pepper og la sausen småputre i 5-10 minutter. Her kan du velge om du vil ha den grov eller kjøre den til en jevn saus med en stavmikser.