-
Bland gjær og lunkent vann og rør det sammen. Etter et par minutter skal det begynne å boble, da vet du at gjæren er aktiv.
-
Bland mel og salt i en stor bolle, hell i olje og gjærvann og elt det sammen til en myk og smidig deig.
-
Dekk til med plastfolie eller et vått kjøkkenhåndkle og la den hvile på et lunt sted i 30 minutter.
-
Forvarm ovnen til maks varme med stekebrettet, ev. pizzastein, i.
-
Kok opp en kjele med vann. Skrubb potetene og skjær dem i løvtynne skiver. Kok dem i 30 sekunder, skyll dem i iskaldt vann og la dem tørke på et kjøkkenpapir.
-
Del pizzadeigen i mindre biter, avhengig av om du vil ha to store pizzaer eller flere små, og kjevle/dra deigen så tynt du klarer uten at den revner. Legg bunnene på hvert sitt bakepapir.
-
Riv eller finhakk hvitløken og bland den med crème fraîchen. Smør blandingen utover bunnene og topp med potetskiver, mozzarella og rosmarinblader.
-
Stek pizzaene til de er sprø i kantene og potetene er gylne. Server toppet med finrevet sitronskall, litt olivenolje og salt og pepper.