Restepizza med bacon og parmesan

Lag pizzasaus av det du finner i skapet. Her bruker vi blant annet brokkoli og mandler.

20-40 min
Enkel
Restepizza med bacon og parmesan

Slik gjør du

  1. Til 1 pizza trenger du

    1. 1
      Sett ovnen på 275 °C eller maks temperatur, og sett inn stekebrett, pizzastein eller pizzastål til forvarming.
    2. 2
      Bland posens innhold med 1,5 dl (150 g) kaldt vann og 2 ss olje (25 g). Elt 12 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet.
    3. 3
      Form deigen til 2 eller 4 deigboller og hev tildekket i rundt 30 minutter. Klargjør toppingen.
    4. 4
      Brokkolipuré: Bland kokt brokkoli, mandler, olje, og saften fra sitronen. Blend dette med en stavmixer eller i en food prosessor til en slett puré.
    5. 5
      Skjær opp rødløken i strimler.
      Del opp stekt bacon i ca 2 cm biter.
      Del cherrytomatene i to på tvers, eller i ønsket form og størrelse.
    6. 6
      Dryss litt mel på bordet, form varsomt deigbollen med hendene til en rund, tynn bunn ca. 25 cm i diameter.
    7. 7
      Fordel brokkolipureen slik at den dekker godt, la det være ca 1 cm gripekant rundt hele pizzaen
      Strø på ost, strimlet rødløk og baconbiter.
    8. 8
      Steking av pizzaen avhenger av hva du skal steke den på og hvilken temperatur du har i ovnen:
      Stekeplate - på midterste rille i 5-8 minutter, pizzastein – nederste rille i 4-7 minutter, pizzastål – nederste rille i 3-5 minutter. Pizzaen er ferdig når osten er smeltet og gripekanten er gyllen.
    9. 9
      Ta pizzaen ut av ovnen og legg den på et serveringsfat, skjær opp i 6 biter og topp med tomat, revet parmesan og sitronskall.