Aubergine-grateng

En spennende aubergine-grateng med karri og to typer ost

Ingredienser

Aubergine-grateng

  • 1 eske cherrytomater
  • 2 stk gule løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ts karri
  • 0,5 dl olivenolje
  • salt
  • pepper
  • 1,5 ss sitronsaft
  • 2 stk auberginer
  • 2 dl revet Jarlsbergost
  • 600 g mozzarellaost

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Skjær tomater i to, hakk løk og hvitløk. Ha i en kasserolle sammen med hakkede tomater, karri og olivenolje. La det koke i ca 20 minutter. Rør med en visp til du får en fin saus. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Hell sausen over i en ildfast form.
  3. Skjær begge auberginene i tynne skiver på langs, legg de på et fat og strø over litt salt for å trekke ut væske. La det stå i ca. 15 minutter. Tørk av overflødig væske og salt med husholdningspapir.
  4. Del mozzarella i skiver, legg en bit på hver aubergineskive og rull sammen. Legg rullene på rekke i tomatsausen. Strø over revet Jarlsbergost og la auberginen bake i den nederste del av ovnen i ca 15-20 minutter.