Kokt blomkålhode med béchamelsaus, egg og gressløk

Denne retten trenger ikke noe tilbehør. Den er både mettende og kjempegod i seg selv.

Ingredienser

Blomkål

  • 1 stk Blomkålhode
  • 3 stk Hardkokte egg
  • 1 bunt Gressløk, finhakket

Bechamelsaus

  • 0,5 stk Sjalottløk, finhakket
  • Smør til steking
  • 2 ss Hvetemel
  • 1 dl Kremfløte
  • 5 dl Melk
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Ta bort blomkålbladene fra hodet og skjær bort den nederste delen av roten.
  2. Kok blomkål i lettsaltet vann til den er myk, sjekk med en gaffel med jevne mellomrom om den er blitt mør. Det skal gå an å stikke inn gaffelspissene med litt trykk.
  3. Fres løk til béchamelsausen i en kasserolle, strø over melet. Spe sakte med melk og litt fløte. Sørg for at det ikke er noen klumper. La sausen koke under omrøring i 10 minutter. Salt og pepre etter smak til slutt.
  4. Legg blomkålhodet på et fat og tøm over sausen. Legg hakkede egg og et godt dryss gressløk på blomkålhodet før du serverer.
  5. Server blomkålen som en egen grønn rett.