Pestopai med bakte grønnsaker

Denne paien kan du variere etter ønske og hva du har i kjøleskapet. Prøv for eksempel å ha spekemat eller røkelaks i paien.

Slik gjør du

  1. Bland smør i melet og smuldre det sammen med fingrene. Tilsett kaldt vann og kna til en deig. Trykk ut deigen i en paiform med 20-25 cm diameter.
  2. Varm opp ovnen til 250 °C.
  3. Skjær løk, paprika og aubergine i skiver. Legg grønnsakene på bakepapir og dynk over olje. Stekes midt i ovnen i ca 20 min.
  4. Mens grønnsakene steker, visper du sammen egg, melk og pesto.
  5. Senk ovnsvarmen til 200 °C og forstek paiskallet i 10 min.
  6. Legg deretter grønnsakene i paiskallet og hell eggeblandningen over. Dryss over urter. Stek paien videre midt i ovnen i ca 30-40 minutter.
  7. Server med en stor og deilig salat!