Rotgrønnsaker i panne med stekt egg

Egg inneholder alle livsnødvendige næringsstoffer, unntatt vitamin C. Eggeplommen inneholder en god porsjon kolesterol, men egg er også en skikkelig vitaminbombe, og inneholder både A, B, D, E og K-vitamin. Egg inneholder også en god porsjon jern, kalsium, natrium, kalium, magnesium, fosfor, sink, selen og jod.

Ingredienser

Rotgrønnsaker i panne med stekt egg

  • 1 kg Rotgrønnsaker, feks potet, søtpotet, sellerirot, kålrot, persillerot, gul løk, hvitløk
  • 20 g Smør
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 kvist Rosmarin eller 1 neve timian
  • Salt
  • Pepper
  • 4 Egg

Slik gjør du

  1. Finhakk grønnsaker i like store terninger.
  2. Varm en stekepanne med smør og olje og stek grønnsakene på middels temperatur til er myke i midten og sprø på utsiden.
  3. Tilsett blader av rosmarin eller timian, salt og pepper og rør. Ha rotgrønnsakene over på et fat.
  4. Knekk eggene i den varme pannen. De får god smak av oljen og smøret som er igjen.
  5. Stek eggene slik du foretrekker dem. Server pannestekte rotgrønnsaker med speilegg på toppen.