Ingredienser
Sommerens lettkokte grønnsaker med olivenolje
-
1
stk
gul løk
-
2
stk
gulrøtter
-
2
stk
persillerøtter
-
1
stk
fennikel
-
1
stk
kålrot
-
0,5
stk
sellerirot
-
3
fedd
hvitløk
-
1
bit
fersk ingefær, ca 4 cm
-
0,5
stk
sitron
-
2
bunter
fersk timian
-
3
stk
laurbærblader
-
9
stk
hele sorte pepperkorn
-
0,5
ss
havsalt
-
4
ss
olivenolje
-
vann
Slik gjør du
-
Skrell løk og grønnsaker og del opp i passe store terninger. Press hvitløk og skjær ingefær og sitron i tynne skiver. Legg alt i en stor gryte. Fyll opp med vann til det nesten dekker grønnsakene. Kok opp og skum av.
-
Tilsett timian, laurbærblader, hele pepperkorn og salt, og la det småkoke til grønnsakene er myke (ca 15-20 minutter)
-
Fordel grønnsakene i dype tallerkener og hell den varme buljongen over grønnsakene. Hell litt olivenolje over til slutt og server.