Chili sin carne

Du kjenner sikkert til chili con carne, men har du prøvd den kjøttfrie varianten chili sin carne?

Ingredienser

Chili sin carne

  • 1 stk Rød chili
  • 2 stk Rødløk
  • 4-5 fedd Hvitløk
  • Nøytral olje til steking
  • 500 g Gulrot
  • 1 stk Rød paprika
  • 4 ss Tomatpuré
  • 3 ts Cumin
  • 2 ts Malt koriander
  • 2 ts Oregano
  • 0,25 ts Kanel
  • 2 pk Hakkede tomater
  • 1 dl Vann
  • 1 terning Grønnsaksbuljong
  • 1 pk Kidneybønner, økologisk
  • 1 pk Svarte bønner, 380 g Gogreen
  • 1 liten boks Maiskorn
  • Salt og pepper

Til servering

  • Frisk koriander
  • 1 stor Avokado (eller to små)
  • 0,5 pose Nacho chips
  • 2 dl Ris
  • 1 stk Lime

Slik gjør du

  1. Fjern frøene og finhakk chilien. Rens og finhakk løken og hvitløken og fres dem sammen med chilien i nøytral olje til det er blankt og mykt.
  2. Ha i gulrøtter i terninger og paprika i biter. Tilsett tomatpuré og krydder, og rør godt sammen. La det stå å surre i et par minutter.
  3. Ha i hakkede tomater og vann. Smuldre i bujongen.
  4. Bland alt godt sammen og la det småkoke til gulrøttene er møre, i ca. 15 minutter. Tilsett bønnene (skylles først i et dørslag) og mais.
  5. Varm opp og la det småputre et par minutter. Smak til med salt og pepper.
  6. Server med frisk koriander, avokado i terninger, nykokt ris, nacho chips og limebåter.