Grillede rotgrønnsaker med appelsin og pinjekjerner på en seng av gresk yoghurt

Server grønnsakene på en seng av yoghurt.

Ingredienser

Grillede rotgrønnsaker med appelsin og pinjekjerner

  • 4 stk rødbeter
  • 1 stk søtpotet
  • 3 stk gulrøtter
  • 1 neve fersk timian
  • 2 ss olivenolje
  • 1 neve pinjekjerner
  • 2 stk sjarlottløk
  • 2 stk appelsin
  • 2 ss eplecidereddik
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 0,3 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 1 pk Babyleaf mix

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Skrell og del rotgrønnsakene i båter og på langs. Legg dem på en stekeplate med bakepapir sammen med urtene og olivenolje. Bland det godt sammen. Bak grønnsakene i ovnen i ca. 35 minutter. Ta dem ut og la dem bli lune.
  3. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne og sett dem til side.
  4. Skrell og skjær sjarlottløken i tynne skiver. Bland løken, saften av en halv appelsin og litt eplecidereddik sammen med rotgrønnsakene.
  5. Bre yoghurt på et fat. Skrell appelsinene og skjær dem i skiver. Legg dem på yoghurten. Legg på rotgrønnsaksblandingen og Babyleaf mix. Dryss til slutt over pinjekjerner, olivenolje, salt og pepper.