-
Smør en paiform på ca. 28 cm i diameter og forvarm ovnen til 180 grader. Legg butterdeigskivene utover et bakepapir for å tine dem.
-
Skjær squash og aubergine i 2 mm tykke skiver på langs med mandolin eller en veldig skarp kniv. Skjær gulrøttene enda litt tynnere da de krever lenger steketid. Bruk gjerne en potetskreller til dette.
-
Legg grønnsakene til side. Kjør sammen ingrediensene til pestoen i en foodprosessor.
-
Kjevle ut butterdeigen til ca. 32 cm i diameter. Den skal dekke bunnen og helt opp langs sidene på paiformen. Legg den forsiktig i og prikk jevnt over med en gaffel.
-
Kjør sammen basillikum, babyspinat, Grana Padana, hvitløk og nesten all oljen i en foodprossesor. La det være igjen litt olje til å helle over paien mot slutten. Pestoen er klar når massen er jevn og glatt.
-
Smør pestoen utover bunnen og legg i mozzarella i skiver.
-
Begynn så å lage grønnsakssnurren. Start med å rulle sammen en grønnsaksskive i midten. Jobb deg utover i sirkel med ulike farger, mens du holder godt fast i de allerede festede bitene. Trenger du ”lim” bruker du litt olivenolje.
-
Når du har nådd helt rundt, heller du over den resterende oljen og krydrer med salt og pepper.
-
Stek til grønnsakene er myke og butterdeigen gyllen, ca. 30-40 grader.
Server lun, gjerne toppet med basilikum.