Asiatisk ribbe med agurk og vårløksalat

En utradisjonell variant, men minst like god som klassikeren.

60+ min
Middels
Asiatisk ribbe med agurk og vårløksalat
Tips!

Man kan skjære litt lengre ned i svoren etter at ribben har dampet seg opp, så deler svorbitene seg bedre!

Slik gjør du

  1. Ribbe

    1. 1
      2 DAGER FØR STEKING:
      Svor rutes opp med spissen av en skarp kniv. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket.
      Gni ribben inn med salt og pepper. Legg den kjølig og dekk med aluminiumsfolie.
    2. 2
      Forvarm ovnen til 250 °C. Pensle hele ribben unntatt svoren med marinaden og legg den med svorsiden ned i langpannen.
    3. 3
      Hell kokende vann i formen, ca. 2 dl, sammen med restene av marinaden, dekk ribben med aluminiumsfolie og sett den i ovnen. La den dampe i ca. 45 minutter.
    4. 4
      Ta av folien, form den til en avlang ball og plasser den under ribben, slik at den ligger i svak svai - nå med svoren opp.
    5. 5
      Senk temperaturen til 200 grader og stek videre i ca. 1,5 timer for tynnribbe og ca. 2 timer for familieribbe.
    6. 6
      Når svoren er gyllen og sprø, lar du ribben hvile på et fat, tildekket med aluminiumsfolie med noen gaffelhull i.
    7. 7
      Kok ned stekekraften til en sjysaus, og server sammen med ribben oppskåret i fine biter og en sprø, frisk salat.
  2. Hoi Sin marinade

    1. 1
      Rør sammen alle ingrediensene.
  3. Salat

    1. 1
      Vask ingrediensene, skjær dem opp i passende biter og vend salaten godt sammen.