Langtidsstekt ribbe med hvitløk og rosmarin, bakte persillerøtter og småpoteter

Lag den klassiske julemiddagen med en litt ny vri.

60+ min
Middels
Langtidsstekt ribbe med hvitløk og rosmarin, bakte persillerøtter og småpoteter
Tips!

Tilbehøret rekker du å lage mens ribben hviler etter steketid, eller det kan lages før og varmes opp når ribben er stekt.

Slik gjør du

  1. Ribbe

    1. 1
      To dager før steking: Rut opp svoren med spissen av en skarp kniv. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket. Gni inn ribben med salt og pepper. Legg den kjølig, dekket med aluminiumsfolie.
    2. 2
      Forvarm stekeovnen til 180 grader. Knus hvitløksfeddene og legg dem i en stor, ildfast form med rosmarinen. Hell i en liter vann og legg i ribben med svoren ned. Dekk til med aluminiumsfolie og bak ribben i 40 minutter.
    3. 3
      Vend ribben, så svoren peker opp, og stek den på 90 grader i 6 timer. Fyll gjerne på med litt væske underveis
    4. 4
      Ta ribben ut av ovnen, øk varmen til 230 grader og stek ribben i 10 minutter når temperaturen er oppe. Øk varmen til 275 grader og stek den i 15 minutter til. Svoren skal nå ha poppet opp. La ribben hvile i minimum 45 minutter før servering. All væske som evt ligger igjen i formen skal gå til saus med hvitløken!
  2. Småpoteter og tomater

    1. 1
      Forvarm ovnen til 200 grader. Kok småpotetene i godt saltet vann til de er møre. Legg dem i en ildfast form med olivenolje og allehånde og stek dem i ca. 20 minutter. Før servering legger du i tomatene og steker alt i 15 minutter til.
  3. Bakte persillerøtter

    1. 1
      Legg persillerøttene i en ildfast form med salt, pepper, honning, smør og olivenolje. Bak dem i ovnen på 200 grader og vend dem underveis. Dryss hakket vårløk over før servering. Eventuell stekevæske heller du i en kjele sammen med ribbekraften.
  4. Saus

    1. 1
      Kok opp kraften sammen med fløten, la den småkoke i noen minutter og smak til med sitronsaft. Det blir som en sprukket og kremet sjysaus