Ingredienser
Dressing
-
1
pk
hjertesalat
-
2
stk
Eggeplommer
-
1
ts
dijonsennep
-
2
stk
Hvitløksfedd
-
0,5
stk
Sitron
saften av en halv sitron
-
1
dl
Olivenolje
-
0,5
ts
kayennepepper
-
Salt
-
Pepper
Krutonger
-
2
stk
chiabatta
-
2
ss
Olivenolje
-
1
klype
Salt
-
1
neve
Persille
til pynt
Slik gjør du
-
Hell eggeplommer, sennep, hvitløksfedd og sitronsaft i en bolle eller et literma°l og bland lett med en stavmixer. Hell olje sakte i blandingen mens stavmixeren ga°r og smak til med kajennepepper, salt og pepper. Her kan du piske med en gaffel. Blir dressingen for tykk kan du spe forsiktig med litt kaldt vann.
-
Bryt chiabatta i grove biter, drypp over litt olivenolje og strø pa° en klype salt. Stek krutongene i ovnen til de er blitt gyllenbrune, ca 4-6 min.
-
Skyll salaten og tørk den pa° kjøkkenpapir.
Bland salaten med dressingen og legg den opp pa° et fat eller tallerkener. Topp med krutonger og persille.