Crazy vintersalat

Denne salaten er superenkel å lage, men har likevel masse gode smaker.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 2 pk Bacon
  • 1 dl Mandler
  • 2 poser Grønnkål mix
  • Havsalt
  • 1 ss Olivenolje
  • 0,5 stk Kålrot
  • 1 stk Sitron, kun saften

Slik gjør du

  1. Legg eggene i en kasserolle med kaldt vann og skru på komfyren. Gi eggene et oppkok og la de koke i 4 minutter. Hell av vannet og skyll eggene i kaldt vann.
  2. Skjær bacon i strimler og sprøstek det i en panne uten fett, tilsett mandlene mot slutten og la de bli gylne. Legg grønnkålen i en bolle og tilsett en klype salt. Ringle over litt olivenolje (cirka 1/2 ss) og vend alt sammen, bruk rene hender. La stå.
  3. Skrell kålroten og bruk en mandolin, ostehøvel eller potetskreller til å høvle den i så tynne skiver du får til. Legg kålroten i bollen sammen med grønnkålen. Skvis over saften av en sitron og smak til med nykvernet svart pepper.
  4. Anrett grønnsakene på tallerkener og topp med bacon, mandler og ett egg per porsjon. Bruk en kniv og lag et lite snitt i egget så litt av eggeplommen renner ut. Husk at vi også spiser med øynene.