-
Legg eggene i en kasserolle med kaldt vann og skru på komfyren. Gi eggene et oppkok og la de koke i 4 minutter. Hell av vannet og skyll eggene i kaldt vann.
-
Skjær bacon i strimler og sprøstek det i en panne uten fett, tilsett mandlene mot slutten og la de bli gylne. Legg grønnkålen i en bolle og tilsett en klype salt. Ringle over litt olivenolje (cirka 1/2 ss) og vend alt sammen, bruk rene hender. La stå.
-
Skrell kålroten og bruk en mandolin, ostehøvel eller potetskreller til å høvle den i så tynne skiver du får til. Legg kålroten i bollen sammen med grønnkålen. Skvis over saften av en sitron og smak til med nykvernet svart pepper.
-
Anrett grønnsakene på tallerkener og topp med bacon, mandler og ett egg per porsjon. Bruk en kniv og lag et lite snitt i egget så litt av eggeplommen renner ut. Husk at vi også spiser med øynene.