Vintersalat

Denne salaten er superenkel å lage, men har likevel masse gode smaker som balanserer søtt og salt.

20-40 min
Enkel
Vintersalat

Slik gjør du

    1. 1
      Legg eggene i en kasserolle med kaldt vann og skru på komfyren. Gi eggene et oppkok og la de koke i ca 6 minutter. Hell av vannet og skyll eggene godt i kaldt vann.
    2. 2
      Skjær bacon i strimler ved behov og sprøstek det i en panne uten tilsatt fett. Tilsett mandlene mot slutten og la de bli gylne.
    3. 3
      Legg grønnkålen i en bolle og tilsett en klype salt. Spe over litt olivenolje (cirka 1/2 ss) og vend alt sammen, bruk rene hender.
    4. 4
      Skrell kålroten og bruk en mandolin, ostehøvel eller potetskreller til å høvle den i så tynne skiver du får til. Legg kålroten i bollen sammen med grønnkålen. Skvis over saften av en sitron og smak til med nykvernet svart pepper.
    5. 5
      Anrett grønnsakene på tallerkener og topp med bacon, mandler og ett egg. Bruk en kniv og lag et lite snitt i egget så litt av eggeplommen renner ut.