Ovnsbakt brokkoli med quinoa, blåmuggost og valnøtter

En enkel og god brokkolirett med quinoa, nøtter og ost – perfekt som hovedrett eller tilbehør.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 stk brokkoli
  • 4 dl kokt quinoa
  • 1 dl valnøtter
  • 3 ss olje
  • 1 pose babyspinat
  • 1 stk rødløk
  • 100 g blåmuggost
  • 1 neve timian til servering
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 250°C. Del brokkolien i store buketter og legg dem i en ildfast form. Dryss over quinoa og grovhakkede valnøtter. Hell over olivenolje og bland godt. Stek i ovnen i 10-15 minutter, rør om et par ganger underveis.
  2. Legg den ferdigstekte brokkoli- og quinoablandingen på et stort fat. Bland inn spinat og rødløk skåret i tynne båter. Del opp blåmuggosten i mindre biter og fordel den på toppen.
  3. Krydre med nykvernet pepper og eventuelt litt salt. Pynt med frisk timian før servering.