Asiatisk bønnesalat

Lag en asiatisk bønnesalat og spis den som nydelig vegetarrett eller tilbehør til kjøtt eller fisk.

Ingredienser

Asiatisk bønnesalat

  • Ca. 2 ss. Raps- eller solsikkeolje
  • 1 pk Pinjekjerner
  • 0,5 ts Paprikapulver
  • Salt og pepper
  • 1 pk Asparges- eller brekkbønner
  • 0,5 pose Frosne erter
  • 1 stk Gul løk
  • 2-3 fedd Hvitløk
  • 0,5 stk Sitron

Slik gjør du

  1. Varm opp oljen i en stekepanne over middels høy varme.
  2. Stek pinjekjernene til de er gylne og løft dem over på et tørkepapir – spar på oljen i pannen. Vend pinjekjernene inn med paprikapulver slik at alle blir godt dekket.
  3. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann og kok bønnene i maks 5 minutter – etter 2-3 minutter tilsetter du ertene. Hell av vannet og sett dem til side.
  4. Finhakk løk og hvitløk. Surr løken i pannen med olje over middels varme i 5-10 minutter. Tilsett hvitløken og stek i ytterligere 30 sekunder.
  5. Tilsett bønnene, krydre med salt og pepper og stek til de er gjennomvarme.
  6. Server toppet med pinjekjerner og sitronsaft.