Ingredienser
Brokkolisalat med ristede mandler, soltørket tomat og rosiner
-
4
ss
Mandler
-
1
stk
Brokkoli
-
1
fedd
Hvitløk
-
Salt
-
0,5
stk
Sitron
-
2
ss
Olivenolje
-
10-12 stk Soltørkede tomater
-
1
ss
Rosiner
-
1
ss
Kesam
-
1
liten neve
Frisk persille
Ovnsbakt laks
-
4
stk
100 g Laksefilet
-
1
stk
Lime
-
Salt
-
2x3 cm Ingefær
Slik gjør du
-
Rist mandlene i en tørr stekepanne i ca. 2-3 minutter til skallet er mørkebrunt.
-
Riv brokkolien og hvitløken på et rivjern og mariner med en klype salt, saften av sitronen og olivenolje. Kna det gjerne i 2-3 minutter slik at fibrene i brokkolien brytes ned.
-
Hakk tomatene i strimler, grovhakk mandlene og vend i salaten sammen med rosinene og kesamen. Topp med hakket persille.
Salaten passer for eksempel til laks.
-
Forvarm ovnen til 180 grader med varmluft. Romtempererer fisken før du klemmer over limesaft, drysser på en god klype salt og river ingefæren over. Bak den i 5-6 minutter og la den hvile like lenge før servering.