Brokkolisalat med ristede mandler, soltørket tomat og rosiner

Denne brokkolisalaten passer til det meste. Prøv den med ovnsbakt laks.

20-40 min
Middels
Brokkolisalat med ristede mandler, soltørket tomat og rosiner

Slik gjør du

  1. Brokkolisalat med ristede mandler, soltørket tomat og rosiner

    1. 1
      Rist mandlene i en tørr stekepanne i ca. 2-3 minutter til skallet er mørkebrunt.
    2. 2
      Riv brokkolien og hvitløken på et rivjern og mariner med en klype salt, saften av sitronen og olivenolje. Kna det gjerne i 2-3 minutter slik at fibrene i brokkolien brytes ned.
    3. 3
      Hakk tomatene i strimler, grovhakk mandlene og vend i salaten sammen med rosinene og kesamen. Topp med hakket persille.
      Salaten passer for eksempel til laks.
  2. Ovnsbakt laks

    1. 1
      Forvarm ovnen til 180 grader med varmluft. Romtempererer fisken før du klemmer over limesaft, drysser på en god klype salt og river ingefæren over. Bak den i 5-6 minutter og la den hvile like lenge før servering.