-
Forvarm ovnen til 180 grader. Tørk av og gni kyllingen inn med 1 ss olje, salt og nykvernet pepper. Legg filetene på en langpanne med bakepapir og stek i ca. 45 minutter, eller til gjennomstekt.
-
Hardkok eggene. Skyll dem i iskaldt vann, skrell og legg dem til side.
-
Skjær brødskivene i grove terninger og legg dem i en liten bolle. Hell over 2 ss olje og 1⁄2 ts salt, vend dem inn. Legg dem så ved siden av kyllingen og stek dem til de er gylne og sprø, ca. 30 min. Skulle de bli ferdige før kyllingen, tar du dem ut.
-
Del brokkolien opp i stilk og store buketter og skjær dem i løvtynne skiver med det flate knivbladet på et rivjern, en mandolin, eller med en skarp kniv.
-
Finhakk hvitløken til dressingen, legg den over i en liten bolle og strø over en klype salt. Pisk inn eggeplommer, sennep og sitronsaft. Hell i oljen gradvis i en tynn stråle, mens du konstant pisker til du har en kremet konsistens.
Bland inn Grana Padano og smak til med salt og pepper.
-
Vend inn dressingen i brokkolien og krutongene og fordel salaten utover fire tallerkener. Legg en kyllingfilet og et halvt egg på hver og høvle over litt ekstra Grana Padano.
Server med en halv sitron på hver tallerken.