Kyllingfilet med grillet salat

Prøv denne marinerte og sommerlige kyllingretten med grillet salat, mozzarella og chili. Her skal nesten alt på grillen.

Ingredienser

  • 4 stk Kyllingfileter
  • 1 potte Frisk basilikum
  • 2 fedd Hvitløk
  • 2 ts Sriracha
  • 1,5 dl Olivenolje
  • Saften av en lime
  • Flaksalt

Grillet salat

  • 2 stk Søtpaprikaer
  • 2 stk Chilier
  • 2 pk Mozarella
  • 4 stk Hjertesalater
  • 0,5 stk Sitron
  • 1 pose Ristede pinjekjerner
  • 40 g Grana Padano
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfiletene ned i butterfly. Dette gjør du ved å skjære halvveis inn i den tykkeste delen på brystet, fra midten av fileten, for så å brette den ut, snu fileten rundt og klemme den flat. Du har nå en filet som er tynnere og helt jevn i tykkelse over hele.
  2. Kjør sammen basilikum, hvitløk, sriracha, 1 dl olje, limesaft og en klype salt i en foodprosessor eller stavmikser. Gni blandingen inn i kyllingfiletene og la dem marinere i noen minutter før de grilles på høy temperatur - ca. 1,5 minutt på hver side. La dem hvile på den lune siden av grillen.
  3. La dem hvile på den lune siden av grillen.
  4. Grill paprikaene og chiliene hele til de er svarte i skinnet og legg dem i en plastpose. Etter noen minutter kan du lett rive av skinnet.
  5. Legg klar fire ark med aluminiumsfolie, til porsjonspakninger. Del hver mozzarella i åtte og fordel på arkene sammen med kyllingen skåret i skiver. Rens paprikaene og chiliene for frø, skjær dem i skiver og legg dem i med et dryss flaksalt. Lukk foliepakkene og grill dem i 3-4 minutter.
  6. Del hjertesalatene i to på langs og pensle dem med litt olivenolje. Grill dem med snittflaten ned sammen med sitronen til de har fått en gyllen og fin farge. Skjær salaten i grove biter og vend den inn med sitronsaft og en klype flaksalt.
  7. Anrett salaten på tallerkener sammen med innholdet i porsjonspakkene. Dryss over pinjekjerner, revet Grana Padano og nykvernet pepper.