Couscous-salat med bakte rotgrønnsaker

Salat med couscous og bakte rotgrønnsaker - en god og mettende vegetarisk salat.

Ingredienser

Salat

  • 1 pk Grønn & Frisk Ruccola Mix
  • 1 persillerot
  • 2 gulrøtter
  • 1 rødløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 dl couscous
  • 2 dl vann
  • 100 g sukkererter
  • 1 tomat
  • 1 ss sitronsaft
  • 6 stilker persille
  • salt og pepper til smak

Yoghurtdressing

  • 1,5 dl yoghurt naturell
  • 2 ss frisk persille
  • 0,5 ts honning
  • noen dråper sitronsaft, salt og pepper til smak

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 215 grader C. Skrell og vask persillerot og gulrot. Kutt gulrøtter og persillerot i strimler og legg grønnsakene på et stekebrett. Drypp over litt olje, dryss over salt og pepper. Bak i ovnen i 10 minutter.
  2. I mellomtiden kan du kutte løken i båter, ha dem i ovnen med resten av grønnsakene, og steke videre i 10-15 minutter til alt er mørt. Avkjøl.
  3. Kok opp 2 dl lettsaltet vann. Ha i 2 dl couscous. Ha på lokk, og la stå i cirka 6 minutter. Rør om.
  4. Vask sukkerertene og kutt dem i biter. Ha de i kjelen til couscousen.
  5. Yoghurtdressing: Finhakk frisk persille, og bland ingrediensene sammen i en skål. Smak til med salt, pepper, honning og sitron.
  6. Hakk tomater i små biter, og finhakk persillen. Vend alle grønnsakene, salatblandingen og couscousen sammen i en serveringsbolle, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Server med yoghurtdressingen. Kilde og foto: bama.no