Couscous-salat med bakte rotgrønnsaker

Salat med couscous og bakte rotgrønnsaker - en god og mettende vegetarisk salat.

20-40 min
Middels
Couscous-salat med bakte rotgrønnsaker

Slik gjør du

  1. Salat

    1. 1
      Sett ovnen på 215 grader C. Skrell og vask persillerot og gulrot. Kutt gulrøtter og persillerot i strimler og legg grønnsakene på et stekebrett. Drypp over litt olje, dryss over salt og pepper. Bak i ovnen i 10 minutter.
    2. 2
      I mellomtiden kan du kutte løken i båter, ha dem i ovnen med resten av grønnsakene, og steke videre i 10-15 minutter til alt er mørt. Avkjøl.
    3. 3
      Kok opp 2 dl lettsaltet vann. Ha i 2 dl couscous. Ha på lokk, og la stå i cirka 6 minutter. Rør om.
    4. 4
      Vask sukkerertene og kutt dem i biter. Ha de i kjelen til couscousen.
    5. 5
      Yoghurtdressing: Finhakk frisk persille, og bland ingrediensene sammen i en skål. Smak til med salt, pepper, honning og sitron.
    6. 6
      Hakk tomater i små biter, og finhakk persillen. Vend alle grønnsakene, salatblandingen og couscousen sammen i en serveringsbolle, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Server med yoghurtdressingen.
      Kilde og foto: bama.no