Ingredienser
Julesalat med frukt og hakkede mandler
-
2
stk
Røde epler
-
2
stk
Pærer
-
3
stk
Klementiner
-
10
stk
Dadler
-
1
stk
Granateple
-
1
pk
Babyleaf
-
1
pk
Ruccula
-
50
g
Mandler
-
1
ts
Flaksalt
Appelsinvinaigrette
-
1
stk
Appelsin
-
2
dl
Olivenolje
-
2
ss
Eddik
-
1
ts
Dijonsennep
-
1
ts
Honning
-
0,25 ts Salt
-
1
klype
Nykvernet pepper
-
1
stk
Sjarlottløk
-
1
neve
Basilikumblader
Slik gjør du
-
Fjern eple- og pærekjernene, og skjær frukten i fine halvmåner.
Skrell klementinene og skjær dem i skiver. Skjær dadlene i skiver.
Del granateplet i to, brekk det opp i mindre biter og plukk ut kjernene.
Vask og tørk salaten og vend inn all frukten. Grovhakk mandlene.
-
Lag dressingen ved å presse ut saften fra appelsinen og visp den sammen med olje, eddik, sennep, honning, salt og pepper. Finhakk løken og basilikumbladene og bland dem i.
Hell dressingen over salaten og strø over nøttene og litt flaksalt rett før servering.