Lun salat med ristede poteter, høyrygg og fetaostkrem

En god og mettende middagssalat.

Ingredienser

  • 500 g Høyrygg 500-800 gram
  • 3 fedd Hvitløk
  • 2 ss Olje
  • Salt og pepper
  • 500 g Poteter
  • 0,5 stk Sitron, saften
  • 1 pose Grønnkål
  • 1 stk Rødløk
  • 1 dl Gresk yoghurt
  • 1 pk Fetaost
  • 1 neve Frisk timian

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 120 grader. Varm en panne med olje. Stek kjøttet på sterk varme på begge sider, sammen med knust hvitløk. Flytt kjøttet over i en liten ildfast form og stek i ovnen i ca. en time.
  2. Del potetene i grove biter og ha de i en annen ildfast form med litt olje. Øk ovnstemperaturen til 200 grader og stek potetene i ovnen ved siden av kjøttet de siste 30 min. Ta ut kjøtt og poteter. Hell posen med grønnkål over de varme potetene og bland godt. Kålen faller nå litt sammen på grunn av varmen. Skjær løken i biter og ha de i potetformen.
  3. Mos sammen yoghurt og fetaost. Del kjøttet i skiver, eller riv det fra hverandre som en “pulled beef”. Fordel den varme potetsalaten på et fat og legg kjøttet opp. Server med fetaostkrem og frisk timian.