Pastasalat med grillet kylling, oliven og apetina

En mettende og god salat som passer både til middag og lunsj.

40-60 min
Middels
Pastasalat med grillet kylling, oliven og apetina

Slik gjør du

  1. Pastasalat med grillet kylling, oliven og apetina

    1. 1
      Varm opp grillen. Kok pastaen etter anvisning på pakken og avkjøl under iskaldt vann i et dørslag.
    2. 2
      Riv hvitløken, skallet av en sitron og Grana Padanoen fint og legg det i en salatbolle.
    3. 3
      Grovhakk olivenene (fjern ev. steinene) og vend dem i sammen med saften fra begge sitronene, oljen og en god klype salt og pepper.
    4. 4
      Grill kyllingen først over direkte varme for fine grillmerker, deretter ferdig over indirekte varme. La den hvile før du skjærer den i fine skiver.
    5. 5
      Grill spekeskinken over indirekte varme til den er ganske sprø.
    6. 6
      Del tomatene i to og legg dem i salatbollen sammen med dressingen. Tilsett pasta, kylling, basilikumblader, pinjekjerner og en klype salt og pepper.
    7. 7
      Riv spekeskinken og Apetinaen i grove biter og vend alt godt sammen. Server straks.