Potetsalat med vinaigrette

Denne potetsalaten passer perfekt til julelunsjen.

20-40 min
Middels
Potetsalat med vinaigrette

Slik gjør du

  1. Potetsalat

    1. 1
      Vask potetene og del dem i like store biter. Damp dem eller kok dem i lettsaltet vann til de er akkurat gjennomkokt.
    2. 2
      Legg eggene i kokende vann og la dem koke i 7 minutter. Skyll dem straks i iskaldt vann og skrell dem forsiktig.
    3. 3
      Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og avkjøl dem i en skål. Snitt vårløk fint i lange skiver på skrått og skyll og grovhakk kapers og persille.
    4. 4
      Legg poteter, persille, vårløk, kapers og halvparten av valnøttene i en stor serveringsbolle, men ikke vend det sammen.
  2. Vinaigrette

    1. 1
      Pisk sammen sennep, eddik og honning i en liten bolle. Hell gradvis i oljen til dressingen har tyknet og er helt jevn. Smak til med salt og pepper.
    2. 2
      Vend vinaigretten forsiktig inn i potetsalaten – spar et par spiseskjeer. Del eggene i to og legg dem innimellom potetene. Knus resten av valnøttene i hendene og strø dem pent over. Klipp over gressløken og hell over resten av dressingen.