Restesalat med fennikel, avokado og asparges

De beste rettene lager du av rester.

Ingredienser

Restesalat med fennikel, avokado og asparges

  • Rester av kjøtt, kylling eller fisk
  • 2 stk Fennikel
  • 0,5 bunt Asparges
  • 0,5 stk Rødløk
  • 1 neve Frisk persille
  • 1 stk Sitron
  • 2 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 1 stk Avokado
  • 2 ss Pistasjnøtter
  • Grana Padano til servering

Slik gjør du

  1. Skjær fenniklene i løvtynne skiver på langs, gjerne med en mandolin. Brekk av endene på aspargesen og skjær stilkene i tynne, diagonale skiver. Skjær løken i tynne skiver.
  2. Legg alt i en stor salatbolle, sammen med restekjøtt skåret i strimler, finhakket persille, sitronsaft og finrevet sitronskall, olje og en klype salt og pepper.
  3. Del avokadoen i to, fjern stenen, løft ut fruktkjøttet med en skje og skjær det i fine skiver. Vend alt forsiktig sammen og smak til med salt og pepper. Avslutt med grovhakkede pistasjnøtter og tynne flak av Grana Padano skåret med en potetskreller.